Repertoár

Története

Képtár-Archívum

Gyermekrajz pályázat

Műsornaptár

Stúdió

Könyvtár

Kinek ajánljuk?

Információ

MIMOSZ ALAPÍTVÁNY

 

Folytatás...

1994-től 1998-ig bekerültünk a legjelentősebb pályázatok alapítványainál a "támogatandó" együttesek legalsó kategóriájába. Igaz, ebben az évben már 11 darabból állt a repertoár, és 266 eloadásunk több mint 60.000 nézőt vonzott. 1995-ben tovább nőtt a teljesítményünk: 5 újabb bemutatóval bővült a mű sorkínálatunk, 291 lett az előadásszám és kb. 70.000 a nézőszám.

1996-ban 17-re emelkedett az "évelő" repertoárunk darabjainak a száma, 299 előadásunknak megközelítőleg 75.000 gyereknézője volt. A növekedésnél jelentősebb tény, hogy ebben az évben kezdtük kiteljesíteni a történelmi sorozatunkat. A honfoglalás és az 56-os forradalom évfordulói adtak erre lehetőséget. Ez már jobbára a felső tagozatos iskolásoknak is szólt.

Ebben az évben volt a legtöbb darabunk: 19, de 236-ra csökkent az előadásaink száma és 62.000 -re a nézőszámunk. Ez szükségszerű volt, mivel ilyen gazdag műsor fenntartása egy "kőszínháznak" is nagy erőfeszítésébe kerülne. Ugyanakkor minőségi cserékkel javítani kívántunk a produkciók szakmai színvonalán. Ősszel így is 6 színdarabot le kellett vennünk a műsorról, mivel se időnk, se pénzünk nem maradt a kellő felújításra.

Ekkor már nyilvánvaló volt, hogy színházunk legfőbb hajtóereje az, hogy:

"az iskolai irodalom-, és történelemoktatás élő szemléltető példatára lett".

1997 tavaszán meghívtak bennünket az Országos Gyermekszínházi Találkozóra. Ősszel pedig a Magyar Televízió pályázatán televíziós közvetítési jogot nyertünk. A sors fintora, hogy ebből nem lett semmi, mivel 1998-ra elfogyott a pályázatot kiírók pénze.

 Nevesincs Színház Teathrum Hungaricum