Repertoár

Története

Képtár-Archívum

Gyermekrajz pályázat

Műsornaptár

Stúdió

Könyvtár

Kinek ajánljuk?

Információ

MIMOSZ ALAPÍTVÁNY

 

Napjaink...

 

A következő években tovább nőtt a repertoár, mely 2001-re már 21 színdarabot tartalmaz, de csökkent az előadás- és nézőszám. Ennek oka a megnövekedett próbaigény volt, valamint az a szerencsétlenség, hogy 2000. januárjában leégett a Globe Színház.

Így évi 90 előadástól estünk el véglegesen. A főváros, nevezetesen dr. Demszky Gábor főpolgármester úr segélye jóvoltából sikerült pótolnunk anyagi veszteségeinket. A Kispesti Munkásotthon alkalmi segítségként befogadott bennünket. Így életben maradhattunk.

"Van hol próbálnunk, és elhelyeznünk a színházi eszközeinket."

De valódi színházi otthonunk máig sincs. 1999-ben az előadásszámunk 272 volt, 2000-ben már 190. A közönségünk is lecsökkent - a hétvégi előadások hiánya miatt - 50-52000 főre.

Ez a teljesítmény 2000-től máig állandónak mondható - annyi változással, hogy egyre többet tudunk vidéki vendégszerepléseket vállalni. A megyei Pedagógiai Intézetek / felismerve milyen szerencsésen segíti színházunk reperoárja az iskolai irodalom- és történelemoktatást / félévente eljuttatják műsorfüzeteinket az iskolákhoz, gimnáziumokhoz.

2002-től THEATRUM HUNGARICUM néven hírdetjük az ifjúsági előadásainkat. E produkciókat természetesen, már felnőtt közönségnek is szánjuk.


 Nevesincs Színház Teathrum Hungaricum